Що робити, якщо протікає електронна сигарета

Що робити, якщо протікає електронна сигарета?

Електронна сигарета – це популярний девайс, який сьогодні використовують більшість курців. Зручна приналежність дозволяє насолодитися насиченим смаком, не виділяє їдкого диму, не створює дискомфорту користувачеві та оточуючим.

Незважаючи на зручність у застосуванні, споживач може виявити, що рідина з електронної сигарети протікає. Це може статися через неправильне використання пристрою або порушення герметичності корпусу. Що робити, якщо протікає електронна сигарета, ми розповімо в цій статті.

Причини протікання електронки

Щоб позбавитися протікань, потрібно в першу чергу визначити з якої причини утворюється текти. У деяких випадках недосвідчені вейпери плутають перебіг заправки з конденсатом, який утворюється на пристрої в процесі куріння.

Конденсат може утворюватися на двох елементах:

  • регулятор повітря;
  • мундштук.

Утворення конденсату не є проблемою, оскільки утворення пари – це і є основне завдання електронної сигарети. Якщо дрібні краплі викликають у користувача дискомфорт, може просто стерти їх серветкою. Також можна застосувати радикальніший метод і зменшити кількість пари, щоб пристрій утворював мінімум конденсату.

Якщо користувач помітив, що протікає електронка, необхідно розібратися в причинах течі.

Неякісне складання

На жаль, на сучасному ринку часто зустрічається продукція недобросовісних виробників, які не перевіряють якість товарів перед продажем. У такому випадку споживач може отримати пристрій неправильного збирання, герметичність якого може бути порушена.

Досвідчені вейпери знають, що перед покупкою електронної сигарети потрібно перевірити її герметичність. Перевірка відбувається у кілька етапів:

  1. Максимально розкрутити бак.
  2. Перевірити густину накладок атомайзера.
  3. Спробувати розкрутити випарник (у моделях якісного складання зробити це практично неможливо).
  4. Подивитися чи всі необхідні прокладки для забезпечення герметичності.

Якщо всі вищезгадані норми дотримані, користувач отримує практично 100% гарантії, що вейп не протікатиме через неякісне складання.

Неправильні затягування

Тип і інтенсивність затяжок також може вплинути на герметичність контейнера, тому це одна з найпоширеніших причин, чому тече електронка.

Існує лише два методи затягування, які використовують вейпери:

  • кальянна;
  • сигаретна.

При правильній кальянній затяжці необхідно почати тягнути повітря плавно, поступово підвищуючи інтенсивність і утримуючи її одному рівні до закінчення тяги. Пара повинна потрапляти відразу в легені.

Правильна сигаретна затяжка передбачає плавний початок, невелику інтенсивність та відсутність ривків.

Ознаки неправильної затяжки:

  1. Плавний початок та підвищення, але різке зниження інтенсивності в кінці тяги. У такому разі випарник підгоряє, оскільки потужність обдування та кількість рідини розраховано не тривалу затяжку, яка у результаті різко обірвалася.
  2. Занадто швидка та різка затяжка також може створити проблему протікання рідини. Такий тип тяги найбільше властивий колишнім курцям тютюнових виробів.
  3. Затягування із запізненням, коли вейпер активує пристрій кнопкою, але не відразу вдихає дим, через що випарник нагрівається марно.

У пристроях кальянного типу витік рідини через неправильне затягування утворюється частіше. Велика кількість пари утворює зайву рідину, яка потрапляє в спіраль. Для вирішення цієї проблеми необхідно ретельно очистити девайс та сформувати правильну затяжку. Знадобитися лише трохи практики.

Встановлення мінімальної або максимальної потужності

На сучасних електронних сигаретах встановлений дисплей, за допомогою якого можна регулювати налаштування девайсу. Деякі користувачі помилково вважають, що можна встановити будь-яку потужність для мінімальної або максимальної кількості пари.

Однак все залежить від випарника, оскільки виробники цих деталей вказують допустимий діапазон допустимої потужності. Якщо користувач шляхом налаштування девайса виходить за межі цього діапазону, це може призвести до поломки випарника і в результаті рідина почне протікати.

Підгоряння випарника

Випарник – один з основних елементів парової системи, оскільки він наповнюється рідиною та генерує пару, яка вдихає вейпер. Зношування випарника (наприклад, підгорання вати) може призвести до протікання заправки.

Випарник є витратним матеріалом, який не має певного терміну експлуатації та може зноситися будь-якої миті. Щоб запобігти протіканню рідини через зношування випарника, необхідно враховувати кілька простих правил:

  1. Наповнюючи ємність рідиною, потрібно стежити, щоб її рівень був вищим за отвори для забору.
  2. Не рекомендується використовувати повний об'єм резервуару. Краще доливати рідину, коли в ємності залишилося менше половини.
  3. Міняти випарник рекомендується не рідше одного разу на три-чотири тижні.
  4. Необхідно встановлювати потужність згідно з рекомендаціями виробника.

Дотримуючись прості поради, користувач зможе суттєво продовжити термін служби девайсу.

Нерегулярне застосування

Якщо протікає вейп, то причина може бути в нерегулярній експлуатації. Випарник в електронній сигареті працює за допомогою вати, яка вбирає залишок рідини, перешкоджаючи її переливанню. Матеріал висихає внаслідок постійного нагрівання девайсу.

Однак, якщо споживач використовує пристрій рідко, вата переповнюється рідиною, у результаті утворюється проливання.

Неправильно вибране заправлення

Рідини для заправки вейпу бувають різні і основна їхня особливість - це густота. Кожен випарник має індивідуальні характеристики та вибирати заправку необхідно відповідно до них.

Наприклад, якщо співвідношення гліцерину та пропіленгліколю 50/50 для випарника – це ідеальний варіант, то користувач повинен використовувати тільки таку продукцію. У разі використання рідини, де співвідношення, наприклад, 60/40 або 70/30, користувачі можуть помітити, що тече електронна сигарета.

Рекомендації щодо експлуатації електронної сигарети

Щоб уникнути протікання електронної сигарети, необхідно дотримуватись таких правил експлуатації:

  1. Перерви між ширянням повинні бути не менше 10 хвилин, щоб випарник встиг охолонути. Цей запобігатиме перегріванню.
  2. Не рекомендується використовувати девайс за умови мінімального заряду акумулятора. Якщо потужності не вистачить, рідина не зможе нагрітися, що призведе до перебігу.
  3. Пристрій необхідно прочищати не рідше ніж раз на два-три тижні.
  4. Не рекомендується залишати девайс на сонці або в місцях із підвищеною температурою, оскільки це може призвести до перегрівання моди.
  5. Не слід заповнювати резервуар до кінця. Достатньо залити рідини на 80%-90%.

Дотримуючись вищезазначених правил, а також використовуючи заправки для вейпів від перевірених виробників, користувач зможе насолоджуватися приємними ширянням протягом тривалого часу.

Додати коментар або відгук

Ваша адреса email не буде опублікована.

Використовуючи цей сайт, Ви підтверджуєте, що Вам 18 років.