Найкраще вугілля для кальяну в 2024 році

Найкраще вугілля для кальяну в 2022 році

Любителі кальяну знають, що отримати справжнє задоволення від димного відпочинку можна тільки, підібравши ідеальне приладдя до кальяну. Вугілля грає не останню роль у процесі кальянокуріння, оскільки він впливає на оптимальний розігрів димної суміші, тривалість куріння та отримання густої димності.

У цій статті ми порівняємо найпопулярніші види цих виробів і виберемо найкраще вугілля для кальяну, яке підійде поціновувачам димного дозвілля.

На вибір вугілля для кальяну впливає кілька факторів:

  1. Матеріал виготовлення. Цінителі димного відпочинку віддають перевагу екологічним варіантам, таким як кокосове або деревне вугілля. Оскільки ці типи виробів виготовляються зі 100% натуральних матеріалів (згорілого дерева або кокосової шкаралупи), вони не виділяють отруйних випарів і не шкодять здоров'ю. Найкраще вугілля для кальяну не повинно мати у складі хімічних речовин.
  2. Місце застосування. Для куріння кальяну на природі підійде будь-який вид вугілля, проте, щоб насолодитися димним відпочинком вдома, найкраще вибрати кокосове або електричне вугілля.
  3. Вартість. Ціна вугілля для багатьох є питанням номер один. Селітрове вугілля коштує дешевше, проте цей варіант не екологічний і має багато хімічних домішок. Деревний і кокосовий варіант коштує дорожче і забезпечує якісніше димне дозвілля.

Щоб вибрати ідеальний виріб для кальянокуріння, потрібно ознайомитися з перевагами та недоліками різних видів вугілля.

Найкраще вугілля для кальяну в 2024 році

деревне

Натуральні вироби, що виготовляються з органічного деревного матеріалу. Методика виготовлення полягає в тому, що не смольні дерева спалюють, в результаті чого з'являється вугілля, яке обробляють і пресують, щоб воно набуло певної форми. Матеріал здатний нагріватися до температури 500 градусів Цельсія, рівномірно прогрівати димну суміш, але не спалювати тютюн. Найкраще вугілля для кальяну з деревини віддає ароматом багаття, що дозволяє поціновувачам кальянного відпочинку уявити ніби вони відпочивають на природі. Виріб змінює смак тютюну і дарує йому органічний присмак. Процес кальянокуріння з таким видом вугілля триває близько 60 хвилин, а також виріб виділяє більше попелу, ніж інші види.

Основні переваги деревного варіанта:

  • вугілля наділяє дим індивідуальним природним ароматом;
  • виріб виробляється на 100% натуральній основі.

Недоліки деревного вугілля:

  • менш тривалий процес куріння;
  • залишається багато попелу після закінчення сеансу.

Розпалюється деревне вугілля протягом 7-10 хвилин.

Саморозпалювальний

Даний тип вугілля зручний тим, що він миттєво спалахує. Це результат того, що виріб просочений селітровою сумішшю або сухим спиртом, що виділяє шкідливі хімічні випари. Незважаючи на те, що цей тип вугілля не відрізняється дорогою вартістю, любителям кальяну варто уникати його, оскільки він отруйні випари шкодять організму.

Основні переваги:

  • зручний у використанні;
  • бюджетна вартість;
  • швидко розпалюється.

Нестача селітреного вугілля полягає у великій кількості шкідливих випарів, що негативно впливають на стан здоров'я.

Найбільш поширений бренд селітреного вугілля – Carbopol.

ТОП кращого вугілля для кальяну

кокосовий

Найпоширеніший вид та найкраще вугілля для калауда. Вся справа в його ергономічній формі та компактному розмірі. Температура при згорянні виробу – близько 600 градусів Цельсія, що забезпечує потужне та рівномірне прогрівання суміші. Продукт екологічно чистий, оскільки виготовляється із шкаралупи кокосового горіха без додавання сторонніх домішок. Таке вугілля не виділяє шкідливих випарів, не змінює смаку димної суміші і розпалюється протягом 15 хвилин. Найпопулярніші бренди кокосового вугілля: Cocobrico, Panda, Coco Nara.

Кокосовий варіант - найкраще вугілля для кальяну, оскільки має безліч переваг:

  • доступна вартість;
  • рівномірно прогріває димну суміш;
  • забезпечує тривале куріння.

Щоб процес димного відпочинку був приємнішим, варто звертати увагу не тільки на якість вугілля. Цінителі кальяну повинні підібрати оптимальний тютюн, а також додаткові аксесуари, які зроблять процедуру максимально комфортною.

Запитання/Відповіді

Яке вугілля рекомендується використовувати для кальяну у 2024 році?

Рекомендується використовувати кокосове вугілля, оскільки воно вважається одним з найкращих у 2024 році завдяки відсутності запаху, довговічності та низькому вмісту золи.

Як правильно підготувати кокосове вугілля до використання?

Розбийте кокосове вугілля на дрібніші шматочки, використовуючи спеціальний інструмент. Потім розпаліть його за допомогою вугільних грат або спеціального прикурювача до утворення сірої золи.

Як часто слід змінювати вугілля у кальяні?

Рекомендується змінювати вугілля кожні 30-45 хвилин або коли ви помічаєте погіршення якості куріння. Це допоможе підтримувати чистоту та смак кальяну.

Чи можна використовувати деревне вугілля для кальяну?

Ні, не рекомендується використовувати деревне вугілля, тому що при горінні воно може виділяти шкідливі речовини та негативно вплинути на смак кальяну. Переважно використовувати кокосове вугілля.

Як зберігати вугілля для кальяну, щоб зберегти його якість?

Зберігайте вугілля у сухому та прохолодному місці, подалі від прямих сонячних променів. Уникайте контакту з вологою, щоб зберегти його якість та горючі властивості.

Додати коментар або відгук

Ваша адреса email не буде опублікована.

Використовуючи цей сайт, Ви підтверджуєте, що Вам 18 років.