Відмінності Pod систем від вейп-модів: переваги та недоліки

Відмінності Pod систем від вейп-модів

Паріння стало зручною альтернативою тютюновому курінню десятки років тому. Раніше людям були відомі електронні сигарети, які допомагали позбутися звички курити тютюн. Сьогодні з'явилися модифікації пристроїв для ширяння, з яких починають знайомство з нікотином, і з кожною затяжкою в легені не потрапляють смоли та гар, мінімізуючи шкоду здоров'ю.

З різноманітності електронних сигарет за популярністю можна виділити поди та вейпи, проте мало хто знає чим вони відрізняються, вважаючи ці назви синонімами. Розберемося на відмінності в роботі пристроїв і виберемо електронку для комфортного ширяння.

Що з'явилося раніше Vape чи POD

Одноразові електронні сигарети – це найпростіші пристрої, що з'явилися вперше у 2003 році, щоб курці перейшли на новий ступінь куріння без диму та смол. Серед вейперів їх називали "ЄГОшки". Вони були першими підсистемами, які швидко давали текти, не розбиралися і спотворювали смак рідини в гірший бік. Виробники почали оперативно виправляти виявлені вади, додавши яскравий дизайн та максимальну простоту експлуатації. Пізніше з'явився перший вейп, який вважається третім поколінням електронок.

Далі розберемося що таке під і вейп.

Як влаштований Вейп та принцип його роботи

Конструкція девайса для ширяння містить картридж для жижі, в системі якого знаходиться випарник і бак, а також акумуляторну батарею, що забезпечує автономність пристрою. Принцип роботи вейпу, як і pod-системи полягає в нагріванні рідини, яка потрапляє на випарник, за рахунок чого відбувається її перетворення на пару, а потім подання цієї пари через мундштук споживачеві.

Тоді чим відрізняється вейп від поду? Вейп-пристрій – це потужніша модель електронної сигарети, що забезпечує рясне пароутворення, подібне до кальянного куріння.

Подова системаОсновні особливості пристрою:

  • виробляє багато пари за рахунок високої концентрації гліцерину в рідині для ширяння;
  • має збільшений ресурс акумулятора;
  • є регулювання потужності;
  • можлива наявність дисплея на корпусі девайсу;
  • зазвичай у вейп встановлюється атомайзер з необхідністю заміни спіралі випарника та вати;
  • вейп з великим резервуаром для ріжки (від 4 мл).

Як влаштована ПІД система та принцип її роботи

Pod і вейп мають практично ідентичний пристрій, однак перший варіант винайдений для відмови від класичних тютюнових виробів, тому для них важливе утворення пари аналогічне звичайним сигарет і така ж туга тяга. Також до характеристик подів відноситься:

  • компактність корпусу та мала вага, що дозволяє користувачеві скрізь носити електронку із собою;
  • під це вейп із невеликим пароутворенням;
  • для заправки використовують рідини для електронних сигарет насичені сольовим нікотином;
  • у пристрої не передбачено кнопок керування, налаштувань потужності та інших додаткових функцій.

Під-пристрої бувають двох типів: закритого та відкритого. Для електронки закритого типу знадобиться новий картридж, коли ресурс старого підійде до кінця, а для відкритої системи можливе самостійне заправлення бака.

У чому основна різниця між Вейпом та ПІДом?

VapeОсновне між вейп і під відмінність у тому, що перший пристрій утворює велику кількість пари не надто збагачену нікотином. У той час другий девайс, через малу потужність, здатний на мінімальне пароутворення, яке містить нікотин на сольовій основі. Він насичує організм вейпера за кілька затяжок. Середньостатистичного користувача достатньо 0,5 мл жижі на день для задоволення своєї потреби в нікотині.

Грубо кажучи між під і вейп різниця тільки в потужності та кількості пари, але якщо pod-систему заправити рідиною з великою концентрацією гліцерину, то ефекту кальяну не вийде. Користувач до ладу не відчує смаку, не отримає насичення нікотином та насолоду від густої пари.

Що вибрати POD систему чи Вейп?

Вибір відповідної електронної сигарети досить простий, якщо користувач розуміє для чого йому потрібний пристрій. Коли потрібно замінити тютюнові вироби на менш шкідливий спосіб наситити організм нікотином, тоді потрібно придбати підсистему. Якщо вейпер вирішив користуватися електронкою в приємній дружній компанії, виконувати трюки з парою або млосно зітхати її в зимовий вечір, то тоді йому необхідний вейп.

Також на вибір модифікації електронного пристрою може вплинути його вартість. Через складність конструкції та велику витрату рідини за рахунок рясного пароутворення вейп-девайси коштують дорожче. Підсистеми, отже, завдяки відсутності налаштувань обійдуться дешевше. Також в експлуатації подов новачкові у вейпінгу буде легше розібратися.

Вейп та під система однаково гарні для користувача, який хоче мінімізувати шкоду від шкідливої ​​звички. Яку електронку обрати він має вирішити самостійно.

Додати коментар або відгук

Ваша адреса email не буде опублікована.

Використовуючи цей сайт, Ви підтверджуєте, що Вам 18 років.