Чому може зникнути смак при ширянні

Чому може зникнути смак при ширянні

Вейпери нерідко стикаються із проблемою гіркоти чи зменшення (аж до повної відсутності) смаку. Давайте розберемося чому це відбувається і як навчитися отримувати задоволення від вейпу повною мірою.

Причини неприємного смаку при ширянні

Причини з яких немає смаку у жижі можна розділити на кілька категорій. Серед них технічні, особистісні та біологічні. Вирішувати проблему варто поетапно, постарайтеся визначити причину появи неприємного присмаку чи відсутності смаку.

  1. Смак металу при ширянні може з'являтися через технічну несправність вейпу. Прогоріла спіраль, підгоряння ґнота, знос наповнювачів. Насамперед варто обслужити ваш пристрій, якщо ви давно цього не робили.
  2. Ви можете просто звикнути до смаку, через що перестати відчувати його так гостро, як у перші рази після покупки складу. Також причиною стороннього смаку чи його відсутності може стати чергування вейпу із класичними сигаретами.
  3. До біологічних причин втрати смаку можна віднести синдром втомленої мови. Він виникає через зниження рівня слини, що виробляється. Через це людина погано відчуває смак.

Також варто відзначити ще одну важливу причину, чому погано відчувається смак - часта зміна смаку рідини без зміни вати. Погані смаки змішуються і можуть дати небажаний відтінок.

Як прибрати дивний смак при ширянні?

Щоб рідина для електронних сигарет заграла всією гамою смаку, і приносила справжнє задоволення, варто випробувати кілька методик.

  1. Перевіряйте наявність рідини у дріпці. Її має бути у достатній кількості. Найпростіше орієнтуватися на спеціальні насічки.
  2. Пийте більше рідини. Неприємний смак вейпу може бути пов'язаний із сухістю в роті. Важливо відзначити, що каву та алкоголь у цьому випадку варто виключити.
  3. Намагайтеся збільшити перерви між ширяннями. Якщо вам складно відмовитися від вейпу на більш тривалий проміжок часу, ніж ви звикли, додайте рівень нікотину.
  4. Перевірте правильність намотування. Занадто багато матеріалу може дати смак вати при ширянні.
  5. Якщо одноразові ПІД системи раптом стали несмачні, спробуйте дати розвантаження нюху. Ви можете понюхати каву. Також важливо оновити процеси вироблення слини. Пийте більше рідини.
  6. Змініть вату на нову, почистіть спіраль та інші деталі. Чищення допоможе стати старий наліт, прибрати присмаки, оновити вейп для подальшого ширяння.
  7. Перевірте термін придатності жижі. Якщо термін придатності вийшов, жижа може виявити кислий чи гіркий неприємний присмак.
  8. Смак мила при ширянні може з'являтися через неякісний склад жижі. Спробуйте змінити її на фірмову.
  9. Проведіть смакову межу. Ви можете вибрати один з варіантів - зміна рідини на ментолову або ширяння порожньої бази. Це допоможе оновитись вашим рецепторам, а також створити сприятливі умови для сприйняття улюблених смаків.

Якщо після всіх заходів картридж не передає смаку, варто подумати про культуру куріння вейпу. Наприклад, не варто парити впереміш з кавою та алкогольними напоями, через високу інтенсивність ширяння тощо.

Чому все одно не повертається смак?

На жаль, відсутність смаку або смак ганчір'я при ширянні може бути навіть після застосування всіх необхідних заходів. Найчастіше це пов'язано із прийомом лікарських препаратів. Також причиною неповерненню смаку (за умови, що інша людина відчуває смак та запах вашого вейпу) може бути стан здоров'я людини. Якщо ви продовжуєте відчувати неприємний післясмак, варто звернутися до стоматолога або лікаря.

Додати коментар або відгук

Ваша адреса email не буде опублікована.

Використовуючи цей сайт, Ви підтверджуєте, що Вам 18 років.