Чому спіралі швидко забруднюються і що з цим робити

Чому спіралі швидко забруднюються і що з цим робити

Електронні сигарети стають все популярнішими. Густа пара, насичений смак, відсутність дискомфорту для оточуючих, особливий стиль - лише невелика частина переваг електронних пристроїв. Однак, крім задоволення, електронна сигарета накладає ряд зобов'язань на користувача, наприклад, чищення койлів.

Чому койли швидко забруднюються?

Іноді електронна сигарета служить досить довго без обслуговування, іноді швидко з'являється нагар на спіралі. Щоб зрозуміти як із цим боротися і як продовжити термін служби спіралі, варто розібратися в причинах, чому взагалі відбувається пропалення спіралі.

  1. Перша поширена причина — ширяння на високій потужності. Нагар на намотуванні утворюється через згоряння жижі на високих температурах.
  2. Ви не даєте вейпу перепочинок між затяжками.
  3. Високий вміст гліцерину у складі рідини.
  4. Солодкі смаки, що сприяють утворенню нагару.

Через такі проблеми зі спіраллю та інші технічні особливості користувачі нерідко вибирають електронну сигарету Elf Bar. Однак, якщо ви хочете залишитися з вейпом, необхідно навчитися правильно його обслуговувати.

Як нагар на спіралях впливає на ширяння?

Навчитися правильному догляду необхідно, оскільки це впливає на процес ширяння. Із найголовніших факторів впливу варто зазначити:

  1. Поява неприємної гіркоти. Улюблений смак набуває присмаку, що підгорів, який явно не створює приємну атмосферу.
  2. Якщо згоріли койли смак стає слабким, а пара не виходить у такому обсязі як раніше.
  3. Пристрій видає сторонні звуки, що сприяє розслабленню.

Як бачите, нагар повністю скасовує головні переваги вейпів – густий дим та релакс у процесі куріння.

Як чистити койли від нагару і як часто?

Щоб оновити деталь, можна звернутися за послугами на точку продажу рідин. Але насправді сильний нагар на койлах можна очистити самостійно. Для цього дотримуйтесь простої інструкції:

  1. Налийте воду в ємність (бажано не купувати пластик).
  2. Зануріть спіраль у заповнену ємність.
  3. Один раз на кілька годин обполіскуйте спіраль у воді. Проводити процедуру потрібно протягом дня.
  4. Наприкінці дня промийте спіраль під проточною водою.
  5. Залишилося лише висушити деталь.

Також ви можете скористатися методом пропалювання. Перед тим як пропалити койли необхідно витягнути вставлений гніт, після чого на 25% потужності пустити струм на 1,5-2 секунди. Після повного прогрівання спіралі (з'явиться характерне почервоніння). На цьому моменті потрібно підтягнути витки.

Звичайно електронні сигарети HQD набагато простіше в обслуговуванні. При курінні одноразових електронних пристроїв достатньо стежити за простими правилами експлуатації. Однак і вейп має переваги.

Як продовжити життя спіралі?

Ми вже з'ясували чому з'являється нагар на койлах, залишилося зробити висновки та перетворити їх на рекомендації. Якщо ви хочете продовжити термін служби кайла слід:

  1. Не використовувати нудотні аромати, які мають високий вміст глюкози.
  2. КЗ на спіралях утворюється через гліцерину, який дає високу димність. Розгляньте можливість переходу на менш димні склади.
  3. Виставте коректну напругу. Занадто висока напруга пропалює спіраль.
  4. Своєчасно проводьте очищення, тому спіраль збережеться набагато довше.

Ті, хто не хоче витрачати час на обслуговування пристрою може купити одноразову електронну сигарету. Вони не потребують такої уваги, але й не мають можливостей індивідуальних налаштувань, не дають такої кількості пари.

Коли потрібно міняти койли?

Міняти койли необхідно в міру їхнього фізичного зносу. Коли ви бачите перші ознаки, описані вище і приступаєте до чищення, варто оцінити стан спіралі. Вона може не підлягати промиванню, а вимагати повної заміни.

Головні ознаки необхідності заміни криються у вигляді деталі. Виснаження пружини, пухкість, нагар не очищається після всіх процедур, навіть після чищення спіраль видає сторонні звуки та погано передає смак. Заміну можна провести у спеціаліста чи самостійно. Продаються змінні деталі, як правило, на ліцензійних точках реалізації рідин та одноразових сигарет, у тому числі одноразка VAAL.

Запитання / Відповіді:

Чому швидко утворюється нагар на спіралі

Спіралі швидко забруднюються через накопичення пилу та залишків рідини на них. Це може статися, якщо ви не регулярно їх чистите або використовуєте неякісні рідини.

Які заходи можна вжити, щоб койли не чорніли?

Для запобігання швидкому забрудненню спіралей рекомендується регулярно чистити їх ватною паличкою або спеціальною щіткою. Також важливо використовувати чисті рідини і стежити за тим, щоб вата в котушці завжди була в хорошому стані.

Як часто потрібно міняти спіралі? 

Частота заміни спіралей залежить від інтенсивності використання пристрою. В середньому, спіралі рекомендується змінювати кожні 1-2 тижні або коли ви помічаєте зниження якості пари.

Які проблеми можуть виникнути через пропалення спіралі? 

Брудні спіралі можуть призвести до неприємного смаку пари, зниження продуктивності пристрою і навіть неполадок. Також, це може негативно позначитися на вашому здоров'ї, тому що ви вдихатимете частинки забруднення.

Як правильно чистити койли? 

Для койлів спіралей спочатку розберіть пристрій і обережно зніміть спіраль. Потім протріть її ватною паличкою або щіткою, змоченою в ізопропіловому спирті. Після ретельного сушіння зберіть пристрій назад і заправте його чистою рідиною перед використанням.

Додати коментар або відгук

Ваша адреса email не буде опублікована.

Використовуючи цей сайт, Ви підтверджуєте, що Вам 18 років.