Термоконтроль в електронній сигареті

Термоконтроль в електронній сигареті

Особливості функціонування електронної сигарети полягають у злагодженій роботі внутрішніх механізмів. За забезпечення оптимальної температури спіралі відповідає температурний контроль випарника. Ця система також враховує кількість споживаної рідини за одну затяжку та інтенсивність тяги.

Особливості функції температурного контролю полягають у наступному:

  • система забезпечує рівномірне прогрівання ароматизованої рідини, що дозволяє покращити смакопередачу;
  • ТС продовжує термін служби випарника, і запобігає виходу системи з ладу.

Що таке МС ми докладніше розповімо у цій статті.

Навіщо режим термоконтролю?

Режим термоконтролю на електронних сигаретах

Оптимальне функціонування випарника забезпечує безперебійну роботу POD-системи. Термоконтроль необхідний, щоб регулювати рівень нагрівання рідини під час затягування, а також забезпечення більш яскравого смаку під час ширяння. Ця система дуже ефективна, оскільки продовжує термін експлуатації електронної сигарети, проте для її функціонування знадобляться великі витрати енергії, тому акумулятор потрібно буде заряджати частіше.

Принцип роботи температурного контролю

Основний принцип роботи термоконтролю полягає в тому, що у разі максимального підвищення температури під час ширяння, боксмод моментально реагує та знижує потужність акумулятора, щоб охолодити парогенератор. У разі зниження температури до мінімуму схема працює у зворотному порядку.

При оптимальному функціонуванні термоконтролю механізм регулює температуру кілька разів на секунду, при цьому інформація на дисплеї пристрою постійно оновлюється, що тягне за собою збільшення витрати енергії в акумуляторі.

Плюси та мінуси термоконтролю

Термоконтроль в електронній сигареті має безліч корисних переваг для користувачів:

  1. Щоб досягти оптимальної температури під час ширяння, не потрібно встановлювати режим споживаної потужності та розраховувати дане значення у Ваттах або Омах. Достатньо вибрати ідеальний температурний режим, який вимірюється в градусах Цельсія і насолоджуватися ширянням.
  2. Оскільки ТС регулює температурний режим, він забезпечує оптимальне нагрівання рідини для хорошої смакопередачі.
  3. У деяких випадках система зменшує рівень нагрівання рідини, що забезпечує зниження потужності акумулятора.
  4. Випарник в електронній сигареті захищений від перегріву, що продовжує термін його експлуатації.
  5. Система працює на основі даних про інтенсивність затягування, обдування та кількості споживаної рідини, тому встановлює оптимальну температуру.
  6. Відсутність перегріву випарника запобігає появі присмаку гару під час ширяння.
  7. Охолоджувальна пара дозволить відчути свіжість та більш насичений смак.

Недоліком термоконтролю є те, що у разі постійного нагрівання рідини, пристрою необхідно споживати більше потужності акумулятора, у зв'язку з чим потрібно частіше заряджати прилад.

Які бувають матеріали спіралі для термоконтролю?

Термоконтроль на електронних сигаретах здійснюється за допомогою спіралі, що виготовляються з таких матеріалів:

  1.  Нікель. Даний матеріал має найбільш високий коефіцієнт температурного опору, що дозволяє моментально визначити перегрівання або переохолодження і приступити до регулювання температурного режиму.
  2. Титан. Матеріал має перевагу перед нікелем, оскільки має підвищену міцність і покращений діапазон опору.
  3. Нержавіюча сталь. Незважаючи на те, що даний матеріал має найнижчий рівень опору, він є найбільш стійким до окислюваності. Також перевагою такої спіралі є те, що вона вмить нагрівається після активації курильного пристрою.

Також для виробництва спіралей використовую сплав нікелю та заліза, який має TCR зі значенням близько 0.0032 (практично рівним із титаном).

Чому варто використати температурний контроль?

Температурний контроль у електронній сигареті

Розібравшись у принципі роботи режиму термоконтролю та виділивши незаперечні переваги можна заявити, що використовувати цю функцію доцільно. Головне, визначити та виставити оптимальну температуру для ширяння.

Початківцям, які тільки почали користуватися вейпом, може здатися складним дана система, проте вона забезпечить працездатність електронної сигарети та продовжить термін її експлуатації (за рахунок запобігання перегріву випарника). Також мінімізується присмак гару, тому пристрій краще передаватиме насичений смак.

Деяким користувачам здається застосування термоконтролю безглуздим, оскільки він швидше садить батарею завдяки постійної роботи дисплея. Однак, щоб запобігти цьому, можна зменшити яскравість екрана і тоді акумулятор працюватиме у звичайному режимі.

Якщо у користувачів виникнуть труднощі з настроюванням необхідної функції, вони можуть звернутися до менеджерів магазину, де купували вейп і попросити встановити оптимальний режим, а також проконсультувати з приводу самостійного коригування.

Запитання/Відповіді

Що таке температурний контроль?

Температурний контроль – це функція, яка дозволяє керувати температурою у пристроях, таких як електронні сигарети, для більш стабільного та безпечного ширяння.

Як працює термоконтроль у електронній сигареті?

Електронна сигарета з термоконтролем використовує датчики вимірювання температури котушки. Система автоматично регулює потужність так, щоб підтримувати задану температуру, забезпечуючи найкращий смак та запобігаючи перегріву.

Як увімкнути режим термоконтролю на електронній сигареті?

Для ввімкнення режиму термоконтролю на електронній сигареті, зазвичай, необхідно зайти в меню пристрою та вибрати опцію термоконтролю. Потім встановіть бажану температуру.

У чому різниця між температурним контролем та термоконтролем?

Термоконтроль та температурний контроль є синонімами. Обидва терміни позначають технологію, призначену для регулювання температури у пристроях, таких як електронні сигарети.

Чому важливим є термоконтроль на електронних сигаретах?

Термоконтроль на електронних сигаретах важливий для запобігання перегріву котушки, що може призвести до неприємного смаку та виходу з ладу пристрою. Він також забезпечує більш стабільний та безпечний досвід ширяння.

Додати коментар або відгук

Ваша адреса email не буде опублікована.

Використовуючи цей сайт, Ви підтверджуєте, що Вам 18 років.