Шкідливість рідини для електронних сигарет

Шкідливість рідини для електронних сигарет

Шкідливість рідини для електронних сигарет

Будь-які сигарети не можуть бути корисними для здоров'я людини, у тому числі й електронні. Але головне досягти того результату, щоб вони не завдавали шкоди. Виробники POD-систем зробили склад рідини для електронних сигарет та шкоду від неї мінімальним. Жижі бувають:

  • нікотинові;
  • безнікотинові.

Зрозуміло, що другий варіант менш небезпечний для людини. Нікотин сам собою шкідлива речовина, як звичайний, так і сольовий. Він викликає залежність. Безнікотинові електронні сигарети не викликають залежності, вони нешкідливі, принаймні ця інформація ґрунтується на лабораторних дослідженнях. Але шкода рідини для електронних сигарет все ж таки є. У довгостроковій перспективі їхній вплив на організм невідомий. У будь-якому випадку звичайні сигарети завдають значно більшої шкоди. А вибирати кожному на власний розсуд чим розважатися або як вгамувати нікотиновий голод.

Який склад рідини

Безникотинова рідина для електронних сигарет

Будь-яка електронна сигарета складається з таких основних компонентів:

  • пропіленгліколь;
  • гліцерин;
  • ароматизатори;
  • у деяких випадках нікотин.

Важливими є пропорції даних компонентів. Зазвичай роблять навпіл пропіленгліколь і гліцерин і до 20% ароматизаторів. Нікотин додають до 5% загальної маси. Це вважається міцна сигарета. Її купують ті, кому складно кинути палити звичайні цигарки. Шкідливість рідин для електронних сигарет обумовлюється наявністю нікотину та його процентного вмісту. У деяких випадках у жижу додається очищена вода. Вона потрібна для того, щоб знизити фортецю девайсу. На смакові якості впливає ароматизатор. Їх сьогодні дуже багато, кожен знайде собі відповідний на свій смак. Є можливість самостійно комбінувати різноманітні уподобання. Така практика не рекомендується для новачків, особливо при додаванні нікотину. Дуже просто переборщити з компонентами, а значить завдати шкоди здоров'ю.

Ознаками передозування вважають:

  • сухість в роті;
  • запаморочення;
  • прискорене серцебиття;
  • підвищення тиску.

Новачкам у ширянні рекомендується купувати вже готові варіанти, оскільки шкода рідин для електронних сигарет у них мінімальна.

Які компоненти можуть впливати на здоров'я

Сольовий і звичайний нікотин негативно впливають на здоров'я людини. Але сучасні вейпери віддають перевагу безнікотиновим сумішам. Це пояснюється прагненням вести здоровий спосіб життя. Багато хто взагалі не користується електронними сигаретами, а віддає перевагу кальяну. Там своя специфіка, але принцип приблизно однаковий. Крім нікотину, інші компоненти не мають негативного впливу, а то й переборщити з пропорціями. Склад та шкода залежать від Вас особисто, якщо вирішили самостійно збирати свій вейп.

Як щодо пари

Шкідливість рідин для електронних сигарет

Пар, що видихається, нешкідливий для оточуючих, але не всім сподобається, якщо клуби пари летітимуть у бік людей, особливо з дітьми. Тому варто задуматися перед тим, як парити в громадських місцях, якщо не хочете опинитися в центрі скандалу, довго розповідаючи, що пара нешкідлива (якщо вона безнікотинова). Щільність пари залежить від вмісту нікотину. Чим більше нікотину, тим менша густа пара. Якщо Ви любите дивитися, як густа пара розвіюється повітрям від Вас, то вибирайте безнікотинові жижі. Якщо нікотин входить до складу рідини для електронних сигарет і шкода від неї очевидна, то ширяйте взагалі далеко від людей. Поважайте тих, хто не палить і не ширяє взагалі. Якщо Ви тільки починаєте парити, проконсультуйтеся у фахівців або своїх товаришів, які вже користуються вейпом. Ви отримаєте важливу практичну інформацію, яка допоможе уникнути багатьох помилок на старті. Приємно провести час.

Питання відповідь

Який склад рідини для електронних сигарет і в чому полягає її шкода?

Рідина для електронних сигарет включає гліцерин, пропіленгліколь, ароматизатори і, при необхідності, нікотин. Шкідливість може виникнути через наявність нікотину та потенційних шкідливих речовин в ароматизаторах.

Яким є внесок нікотину в шкідливість рідини для електронних сигарет?

Нікотин є основним потенційно шкідливим компонентом рідини для електронних сигарет, сприяючи розвитку нікотинової залежності та впливаючи на серцево-судинну систему.

Чи є нешкідливі альтернативи рідин для електронних сигарет?

Нешкідливих альтернатив з нікотином немає, проте вибір безнікотинових варіантів може знизити вплив здоров'я.

Яких заходів безпеки слід дотримуватись при використанні рідини для електронних сигарет?

Використовуйте рідини тільки від перевірених виробників, слідкуйте за термінами придатності, уникайте потрапляння речовини на шкіру та очі, та зберігайте її у недоступних для дітей місцях.

Які рекомендації щодо використання рідини для електронних сигарет надає Smoky Shop?

Smoky Shop рекомендує дотримуватися інструкцій виробника, вибирати якісні продукти, і у разі будь-яких проблем звертатися за консультацією до фахівців.

Додати коментар або відгук

Ваша адреса email не буде опублікована.

Використовуючи цей сайт, Ви підтверджуєте, що Вам 18 років.